השכרת יאכטות בתל אביב - יאכטות להשכרה תל אביב


נכון לעכשיו, ישנם מספר רב של סיווגים, קבוצות וסוגי יאכטות, החל מיעד ועד לניואנסים של מאפייניהם. ככזה, אין סיווג אחד בעולם.

ההגדרה של מחלקת יאכטות עשויה להיות שונה ממדינה למדינה בהתאם לסטנדרטים המוכרים. במאמר זה ננסה לחקור נושא זה בפירוט רב ככל האפשר ולשיטת סוגים שונים של סיווג יאכטות.

ניתן לחלק את כל היאכטות על פי סוג וצורת הקליפה לשיעורים הבאים:

מקרה אחד (מקרה אחד).
קטמרנים (2 קליפות) – לספינה שני קליפות המסודרות בצורת רצי מזחלות, מה שמגדיל משמעותית את יציבות היאכטה.
טרימרן (3 קליפות) הוא כלי המורכב משלוש קליפות הממוקמות במקביל. הקליפה המרכזית משמשת כסיפון משותף. את הטרימרן ניתן להכין גם בצורת יאכטה עם גוף אחד עם שני מצופים גדולים המוצבים לאורך הצדדים. היציבות של יאכטה מסוג זה גבוהה עוד יותר.
יתר על כן, כל אחד מסוגים אלה ניתן לחלק לפי סוג הכונן לקטגוריות הבאות:

מָנוֹעַ
מפרש
מפרש מוטורית
אלה ספינות לכיוונים אידיאולוגיים שונים לחלוטין.

נתחיל לפי הסדר. יאכטות מוטוריות כיום בדרך כלל מותאמות לשיטה בהתאם ל"תקני סיווג היאכטות העולמיים "שכבר נקבעו, שעבורם יש צורך לעמוד בתקנים המוגדרים בקפדנות, כמו גם להיות מאושרים על ידי היצרן, תוך התאמה מלאה לדרישות האיחוד האירופי.

סימון CE (קיצור של Conformite Europeenne (CE), בתרגום מצרפתית פירושו תאימות אירופית), המאפשר לגיטימציה לעובדה של תאימות מלאה של מוצר זה, הנושא סימון זה, עם ההוראות העיקריות של האיחוד האירופי (האיחוד האירופי).

סיווג היאכטות המנוע מבוסס על המטרה העיקרית של היאכטה, אשר נקבעת על פי מפרט היצרן, על פי הנחיית האיחוד האירופי לפנאי (RCD).

RCD האיחוד האירופי הוא הנחיה המגדירה את הפרמטרים של סירות מנוע מ 2.5 מטר (8 רגל) ל 24 מטר (78 רגל), המיושמת על בקרת איכות ותכנון ובנייה של סוג זה של כלי שיט. ההוראה פירטה סטנדרטים ודרישות שהוגדרו בקפדנות לסוגי יאכטות אלה. (הפרמטרים של מנועי היאכטות הללו, אשר חייבים לעמוד בקריטריונים לפליטה מותרת של גזי פליטה, כמו גם לעמידה ברמות הרעש. וכו ') על פי הנחיה זו, מוקצה סימן CE (ראה לעיל)

אז ישנן 4 קבוצות של יאכטות מנוע, בהתאם לתקנים האירופיים.

סיווג יאכטות מוטוריות:
Class A (יאכטות אוקיינוס) הוא סוג של כלים ממונעים (יאכטות) שנבנו תוך התחשבות ביכולת להתגבר על רוחות של יותר מ- 17.2-20.7 מ '/ ש' (8 נקודות בסולם בופור) ועמידות בפני גלים בגובה של יותר מ -4 מטר, מצוידת באוטונומית בִּטָחוֹן.

מחלקה B (יאכטות ים) היא קטגוריה של ספינות מנוע (יאכטות) המסוגלות לעמוד בכוח רוח של לא יותר מ- 17.2-20.7 מ 'לשנייה (8 נקודות בסולם הבופור) וגובה הגל של לא יותר מ -4 מטרים.

מחלקה C (יאכטות חוף) היא קבוצה של יאכטות המיועדות להפעלה בדלתות נהרות שונות, תעלות גדולות ומימי חוף אחרים, עם מהירות רוח של לא יותר מ 10.8-13.8 מ '/ ש' (6 נקודות בסולם בופור) וגובה גלים לא יותר מ -2 מטרים.

מחלקה D (מיני יאכטות וסירות) היא תת-סוג של יאכטות מוטוריות, שמקום הפעולה שלהן גופי מים סגורים קטנים, מוגנים מפני גלים. אלה יכולים להיות נהרות קטנים, אגמים, תעלות. הם מסוגלים להתגבר על גל בגובה של לא יותר מ 0.5 מ 'ומהירות רוח של לא יותר מ 5.5-7.9 m / s (4 נקודות בסולם בופור). תיאורטית, אפשר להגיע לים הפתוח באונייה כזו, אך רק עם תחזית מזג אוויר מצוינת ובמרחק קצר מהחוף, מאחר ששמורת האוטונומיה שלהם קטנה ביותר, ואפילו הידרדרות קלה במזג האוויר מאיימת על ספינה טרופה מן המניין.

לאחר מכן, נעבור למגוון של יאכטות מפרש. ביניהם, בהתאם למטרה, מובחנים סוגים שונים.

סיווג יאכטות מפרש:
יאכטות שייט הן יאכטות מפרש, שמטרתן העיקרית היא לבצע מעברי ים וים ארוכים, הפלגות ארוכות ושייט אוטונומי ארוך. התכונה העיקרית של יאכטה כזו היא נוכחות של בקתה אחת או כמה, שאינן חסרות נוחות מסוימת, המספקת אפשרות לשהייה ממושכת ביאכטה ללא אי נוחות רבה. המאפיינים הבולטים העיקריים של יאכטות כאלה הם:

מקרה חזק
ציוד מדויק ואמין (כולל ניווט)
ציוד חבלנות ומפרשים ברמה גבוהה
כל ה"צ'יפס "של יאכטות כאלה נובע מטרתן העיקרית של יאכטה מסוג זה, כלומר מעברים ארוכים והפלגות. ראוי לציין גם את יכולת הנשיאה המספיקה של ספינות כאלה, בעיקר להובלת מזון ואספקת מים מתוקים לצוות ולנוסעים.

מירוץ (ספורט) – יאכטות, שמטרתן העיקרית היא תחרות. הם בנויים בעיקר עם דגש על נוחות הצוות בעת היגוי הספינה ופונקציונליות רבה להתאמת הגדרות בקרת המפרש כך שיהיו מגיבים ככל האפשר לטווח הרוח.

Share the Post:

Related Posts